Yokogawa stapt in Gentse softwareleverancier Waylay

deal handen schudden overeenkomst contract

Yokogawa, een Japanse industriële automatiseerder, heeft een belang genomen in Waylay. Dit Belgische softwarebedrijf beweegt zich op het snijvlak van informatietechnologie en operationele technologie (it-ot). Waylay houdt zich vooral bezig met digitale unificatie.

Beide ondernemingen werken al langer samen aan oplossingen en diensten voor digitale transformatie. De aandeleninvestering zal de groei van Yokogawa's cloudportfolio van applicaties en diensten helpen versnellen en Waylay helpen zijn markten uit te breiden.‍

Samen zullen Yokogawa en Waylay digitale technologieën verder 'democratiseren' door gebruik te maken van Waylay's kennis van low-code, software-ontwikkeling die minimale codering vereist. Dit kan de ontwikkeling en uitvoering van cloudgebaseerde applicaties op het Yokogawa Cloud1-platform  vereenvoudigen. Klanten wordt een snellere operationalisering geboden van complexe en op maat gemaakte cloud-native oplossingen. Lokale of regionale Yokogawa-ingenieurs kunnen daarbij ondersteuning bieden. 

Beide bedrijven kennen een op industriële automatisering gericht software-as-a-service (saas)-portfolio. Daarnaast bieden ze bedrijfsoplossingen op het gebied van nutsvoorzieningen, slimme gebouwen, telecom en datacenters op de Yokogawa Cloud. Het versterkte partnerschap zal Waylay in staat stellen om meer real-world use cases voor zijn technologieën te genereren. Ook kan het bedrijf uit Gent nu een breder scala aan industrieën bedienen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-15T12:44:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.