Digi komt mogelijk pas in 2024 naar ons land

Digi Communications dook tijdens de 5G-veiling verrassend op als nieuwe mobiele operator voor de Belgische markt. Dit in een alliantie met Cegeka-dochter Citymesh. Wanneer begint Digi hier echt?

In de joint venture tussen de twee neemt Citymesh de zakelijke markt voor zijn rekening, wat het nu ook al doet. Het Roemeense Digi wordt actief in de consumentenmarkt. De combinatie ziet de toekomst positief in, zeker nu het mobiel spectrum kreeg toegewezen bij de recente 5G-veiling.

De vraag is wanneer die toekomst begint. De Roemeense concurrent van Proximus, Orange Belgium en Telenet/BASE, hield wat dat betreft de kaarten tegen de borst. Tijdens een recente conferencecall, waarin Digi-ceo Serghei Bulgac de kwartaalresultaten overliep, lichtte Digi een tipje van de sluier. Op de vraag wanneer Digi in België zou willen of kunnen starten met het aanbieden van producten en diensten, zei Bulgac dat hij niet denkt om volgend jaar al omzet te genereren in België, zo berichtte De Tijd.


Vlotter

Een start zou sneller kunnen als Digi als virtuele operator (mvno) begint, en dus gebruikmaakt van het netwerk van een bestaande partij, eigenlijk zoals Telenet ook aanvankelijk deed. Al blijkt dat niet het eerste plan van Digi. Ook het gebruik van de nationale roaming - een mogelijkheid die de telecomregulator BIPT biedt om een nieuwkomer zijn intrede op de Belgische telecommarkt vlotter te doen gaan - zou geen eerste keuze zijn.

Het ziet er dus naar uit dat de drie bestaande mobiele operatoren pas in 2024 concurrentie zullen krijgen van de Roemeense uitdager en dus later dan veel waarnemers dachten. De concurrentie zal er niet rouwig om zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-17T10:51:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.