Eurofiber kiest dwdm en dc-switching van Nokia

Logo

Nokia levert technologie voor optisch datatransport en datacenter-switching voor het Europese glasvezelnetwerk van Eurofiber. Het gaat om apparatuur en technologie waarmee de capaciteit en spreiding van glasvezelnetwerken van Eurofiber in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland een uitbreiding ondergaat.

Dwdm staat voor dense wavelength division multiplexing. Met die technologie voor golflengte-multiplexing wordt de capaciteit van glasvezelnetwerken verhoogd door data op verschillende golflengten via verschillende kanalen te versturen.

Door de inzet van dwdm en de netwerkswitches van Nokia breidt Eurofiber de capaciteit en spreiding van het glasvezelnetwerk uit. De afspraken tussen de Finse multinational en het Nederlands/Belgische Eurofiber zijn vastgelegd in een raamovereenkomst.

Eurofiber meldt dat in in het noorden en zuiden van Frankrijk de eerste optische netwerken al in gebruik zijn. Daarnaast implementeert Nokia een dwdm-stadsnetwerk in Duitsland voor de in Berlijn gevestigde joint venture Vattenfall-Eurofiber. In België kwamen beide bedrijven overeen om het landelijke dwdm-netwerk te vernieuwen.

Groei

Over het Nederlandse netwerk wordt geen specifieke informatie gedeeld. Wel laat de Eurofiber Cloud Infra-eenheid weten dat SR Linux van Nokia is gekozen als schakelplatform.

Eric Kuisch, coo Eurofiber Group, deelt dat Eurofiber een ‘ambitieuze groeiagenda in West-Europa’ heeft. Met een geïntegreerd dwdm-netwerk met hoge capaciteit en toekomstbestendige en goed beveiligde datacenterapparatuur hoopt hij die ambities technisch te realiseren. Het netwerk van Eurofiber omvat volgens het bedrijf 60.000 kilometer aan glasvezelverbindingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-02T11:17:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.