Dassault Systèmes legt hand op Diota

Het Franse Dassault Systèmes heeft het eveneens Franse softwarebedrijf Diota overgenomen. Diota is gespecialiseerd in digital twin-toepassingen voor complexe productie en operations.

Diota is opgericht in 2009 in Frankrijk. Het ontwikkelt softwareoplossingen voor digitaal ondersteunde werkprocessen en digitale robotinspectie en zet technologieën in als interactieve 3d, augmented reality, computer vision, ai en deep learning. Het bedrijf heeft ruim honderd klanten in zestien landen, waaronder AE Systems, Dassault Aviation, Iveco, Latécoère, Naval Group, Orano, Safran, Stellantis en Thales Alenia Space.

Virtual twin

"Dassault zal de Diot-technologie met name integreren in zijn DELMIA-applicatie"

Via de overname wordt het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes uitgebreid met direct bruikbare virtual twin-mogelijkheden op de werkvloer. Dat moet complexe industriële processen optimaliseren en de operationele efficiëntie ervan verder verhogen. Dassault Systèmes spreekt van ‘klanten in de lucht- en ruimtevaart, defensie, industriële apparatuur, en de transport- en mobiliteitsindustrie’.

Dassault zal de Diot-technologie met name integreren in zijn Delmia-applicaties. Die wordt vooral gebruikt voor virtueel modelleren en het optimaliseren en uitvoeren van productieprocessen, logistieke diensten en supply chains, bijvoorbeeld met digital mock-ups. De virtual twins zijn te gebruiken als kwaliteitsreferentie bij verbeteringen en een betere traceerbaarheid van bepaalde productiestappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-14T11:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.