HPE geeft ProLiant-server tweede leven

De nieuwe ‘next gen compute portfolio’ van Hewlett Packard Enterprise (HPE) moet zich richten op de hybride cloud, edge, beveiliging en it-as-a-service. De aandachtstrekker in het vernieuwde aanbod van het bedrijf zijn de HPE ProLiant Gen11-servers, een klassieker in het aanbod van het bedrijf.

Hewlett Packard Enterprise (HPE) omschrijft zich vandaag de dag als een ‘edge-to-cloud-bedrijf’. Het splitste enkele jaren geleden met HP, dat actief is in de pc- en printermarkt. HPE richt zich op oplossingen en infrastructuur voor de zakelijke markt. Voor de volledigheid: er was ook Hewlett Packard Enterprise Services, dat samenging met CSC (Computer Sciences Corporation) en uiteindelijk DXC Technology werd.

Voorop bij de recente aankondiging van HPE staat de nieuwe HPE ProLiant Gen11-servers. Die moet organisaties intuïtieve en geoptimaliseerde rekenkracht bieden, die bij uitstek geschikt moet zijn voor workloads, waaronder ai, analytics, cloud-native-applicaties, grafisch-intensieve applicaties, machine learning, virtual desktop infrastructure en virtualisatie.

De ProLiant-server is een klassieker in het bedrijfsleven, en was jarenlang marktleider in de X86-servermarkt. HPE is en blijft, samen met Dell Technologies, een van de iconen in de servermarkt. Al komen concurrenten als Lenovo, Inspur en Supermicro opzetten.

Greenlake

De nieuwe HPE ProLiant-servers worden geleverd met een licentie voor de HPE GreenLake for compute ops-managementsoftware, een cloud-native controlepaneel dat de operationele efficiëntie moet helpen verhogen en inzicht moet bieden in de it-omgeving. De managementsoftware omvat ook een CO2-voetafdrukrapportage voor klanten om het energieverbruik te monitoren.

Want ook de servers van HPE maken dus (mogelijk) deel uit van hun zogenaamde it-as-a-service-aanbod. HPE kwam als een van de eerste met hun it-as-a-service-GreenLake-portfolio, dat geleidelijk werd uitgebreid. Organisaties die naar deze nieuwe aangekondigde generatie willen overstappen, kunnen HPE's next-generation-oplossing aanschaffen via een traditionele infrastructuuraankoop óf via een pay-as-you-go-model met HPE GreenLake.

De basis van elke hybride strategie is rekenkracht, vat Neil MacDonald, executive vicepresident en general manager Compute bij HPE, de aankondigingen samen. ‘HPE Compute brengt bedrijven dichter bij de edge, waar data wordt gecreëerd, waar nieuwe cloud-ervaringen worden geleverd en waar beveiliging integraal is’, klinkt het. ‘De nieuwe HPE ProLiant Gen11-servers zijn ontworpen voor de hybride wereld om een intuïtieve cloudgebruikservaring, vertrouwde security by design en geoptimaliseerde prestaties te leveren.’

Of hoe HPE met zijn ProLiant in het tijdperk van cloud en edge relevant wil blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-02T15:50:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.