Delhaize krijgt snelste glasvezel van België

Delhaize krijgt als een van de eerste retailers een 40-Gigabit-glasvezelverbinding. Voor leverancier Eurofiber is het de krachtigste ‘dedicated glasvezel’-aansluiting die ooit in België is aangelegd. Met deze eigen private weg naar de cloud kan de supermarktketen verder digitaliseren en naar de cloud gaan.

Op middellange termijn is het de bedoeling om zelf geen datacenters meer te hosten, maar gebruik te maken van een datacenter in de cloud. Tevens kan Delhaize de eerste stappen zetten op weg naar realtime-retail. Zo valt te denken aan ‘slimme’ winkelrekken die doorgeven wanneer producten niet meer voorradig zijn en moeten worden aangevuld. Ook ontstaan allerlei mogelijkheden tot monitoring van vriesmeubelen en andere apparatuur waardoor minder energie wordt verspild.

Eurofiber is in België al op veel bedrijvenparken actief. Onlangs kondigde het bedrijf aan dit jaar nog eens 140 bedrijvenparken met een potentieel van ruim negenduizend bedrijven extra aan te sluiten op ‘dedicated glasvezel’. Petra De Sutter, minister voor Telecommunicatie, constateert dat de aanleg van glasvezel stilaan in een stroomversnelling raakt. Volgens haar is dat hard nodig want amper een vijfde van de gebouwen heeft een glasvezelverbinding. In Europa is dat gemiddeld de helft. De Eurofiber Groep is actief in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Samen met Proximus zit het in Unifiber. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-02T10:04:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.