Lenovo loopt ondanks pc-malaise als een trein

Lenovo, fabrikant van onder meer servers en pc’s, heeft ondanks de slechte hardware-markt fraaie jaarcijfers geboekt. Op een omzet van 62 miljard dollar werd netto 1,6 miljard dollar verdiend. De brutomarge was zelfs de hoogste in achttien jaar.

In het fiscale jaar dat op 31 maart jongstleden eindigde, steeg de omzet van niet-pc-bedrijven bijna 40 procent. Groeimotoren waren de Solutions and Services Group (SSG) en Infrastructure Solutions Group (ISG ). Die bereikten recordomzetten van respectievelijk 6,7 miljard en 9,8 miljard dollar, stijgingen van 22 procent en 37 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Lenovo verwacht dat de markt voor pc's en ‘smart devices’ zoals tablets en smartphones in de tweede helft van dit jaar weer zal groeien. Relatief sterk ontwikkelt zich de markt voor it-diensten. Voor de totale it-markt in 2023 wordt een gematigde groei verwacht. Op de (middel)lange termijn blijft de digitale transformatie versnellen, wat leidt tot een groot groeipotentieel voor cloud- en computerinfrastructuur.

Dankzij de gezonde liquiditeit blijft Lenovo investeren in r&d rond 'nieuwe it' (client, edge, cloud, netwerk en intelligentie) om zijn toekomstige kerncompetenties op te bouwen. Het afgelopen jaar verhoogde Lenovo zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling tot 2,2 miljard dollar, een stijging van 6 procent op jaarbasis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-24T12:40:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.