Kyndryl biedt aanvullende hulp bij cyberincident

Security onderzoek digital forensics

Ict-infrastructuurdienstverlener Kyndryl breidt zijn securityportfolio uit met een dienst die organisaties helpt cyberdreigingen snel op te merken en er proactief op te reageren. De zogeheten Cybersecurity Incident Response and Forensics (CSIRF)-dienst van de IBM-spinoff biedt ondersteuning bij het onderzoek van voorvallen, de juiste reactie daarop, de vergaring van dreigingsinformatie en toezicht op naleving van maatregelen (compliance).

Volgens het bedrijf verkort de nieuwe dienst de responstijd bij incidenten en bevordert deze de cyberveerkracht. Klanten kunnen cyberincidenten analyseren, bewijsmateriaal identificeren en oorzaken begrijpen. De CSIRF-experts bieden on-demand hulp bij het oplossen van bedreigingen, zoals ransomware. De dienst is een aanvulling op de reeds bestaande Recovery Retainer Service, bedoeld om na een cyberincident de getroffen infrastructuur te herstellen.

CSIRF is onderdeel van de divisie Security and Resiliency (S&R) van Kyndryl. Andere divisies zijn Applications, Cloud, Core Enterprise, Data & AI, Digital Workplace en Network & Edge. Deze beheerde infrastructuurdiensten werden in 2021 afgesplitst van IBM. Het idee achter de afsplitsing was dat Kyndryl als onafhankelijke onderneming open allianties kan aangaan met technologiebedrijven die niet noodzakelijkerwijs tot het IBM-ecosysteem behoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-09T12:13:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.