IoT-startup Sensolus ontvangt 2,75 miljoen

Het Gentse IoT-bedrijf Sensolus ontvangt tijdens een kapitaalsronde een investering van 2,75 miljoen euro. De geldschieters zijn Capricorn ICT Arkiv en Quest for Growth. Sensolus gebruikt het geld om in België en Europa te groeien. Dit door het sales en businessteam uit te bouwen.

Sensolus biedt een industriële internet of things (IIoT) tracking- en monitoringsystemen voor de optimalisatie van de supply chain, het monitoren van leveringen en om preventief onderhoud in te plannen.

Het tekende dit jaar het Franse Airbus op als klant. Het levert Airbus realtime de recycleerbare transportverpakkingen van vliegtuigonderdelen tussen verschillende internationale fabriekshallen die het kan volgen over het Sigfox-netwerk.

Nu ontvangt het ruim twee miljoen euro van Capricorn ICT Arkiv en Quest for Growth. Marc Lambrechts van Capricorn Venture Partners betreedt via de investering de raad van bestuur van Sensolus. Naast de huidige investeerders, stapte ‘een ervaren ondernemer’ mee in het bedrijf. Hij helpt de startup om een internationale marktuitbreiding te bewerkstelligen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-12T09:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.