IoT-omzet Verizon stijgt minder hard dan verwacht

Zakelijk ict-dienstverlener Verizon zag de omzet uit IoT-oplossingen in het derde kwartaal van 2017 minder hard stijgen dan verwacht. Het bedrijf behaalde in vergelijking met dezelfde periode in 2016 een omzetgroei van 13 procent, maar had gerekend op een groei van 20 tot 30 procent.

Dat zei David Vasquez, verantwoordelijke voor de marktontwikkeling van IoT bij Verizon Enterprise Solutions. Hij sprak tijdens een lunchsessie in Amsterdam waarin Verizon zijn lijst met ict-trends voor 2018 presenteerde.

Computable vroeg welke ontwikkelingen in 2017 anders verliepen dan verwacht. Vasquez benadrukte dat de omzet uit IoT wel degelijk groeit, maar wel minder hard dan eerder was verwacht. Als oorzaak noemt hij de uitdaging die veel bedrijven en organisaties hebben om IoT te integreren in hun bestaande infrastructuur. Hij schetst dat er binnen organisaties al allerlei hardware verbonden is aan het netwerk, maar hoe deze efficiënt gekoppeld kan worden, blijkt vaak ingewikkelder dan verwacht. Daardoor verloopt de adoptie van IoT trager dan aanvankelijk werd voorspeld.

Vasques licht ook toe dat het binnen grote bedrijven vaak een discussiepunt is bij welke divisie de investering in IoT terechtkomt. Hij legt uit dat de inzet van IoT vaak gevolgen heeft voor meerdere afdelingen binnen een bedrijf en zowel voor afzonderlijke divisies als voor het bedrijf als geheel voordeel kan opleveren, zoals efficiëntere dienstverlening. 'Divisies zijn vaak verantwoordelijk voor eigen budgetten, bij IoT is het soms lastig om het rendement van die investering toe te schrijven aan een specifieke bedrijfseenheid doordat de opbrengst ervan door de hele organisatie zichtbaar is', aldus Vasquez.

ICT-trends 2018

Als voorbeeld noemt hij het plaatsen van sensoren in containers van een groothandel van diepvriesproducten. Door beter zicht op de temperatuur en de kwaliteit van producten, kan het transport efficiënter gemaakt worden. De verkoopafdeling kan daardoor meer klanten bedienen en marketing kan de verbetering van de bedrijfsvoering inzetten om nieuwe klanten aan te trekken. 'Maar waar komt de rekening voor die extra investering terecht?', vraagt Vasquez om zijn verhaal duidelijk te maken. 

Voor de ict-trends van 2018 voorspelt Verizon dat IoT onderdeel wordt van het dna van iedere organisatie. Het bedrijf hangt geen getallen aan de groeiverwachting.

Verizon Benelux

Verizon is een grote telecomleverancier uit de VS waarvoor wereldwijd 160.000 mensen werken. Verizon Enterprise Solutions richt zich op zakelijke ict-diensten. Het bedrijf is opgedeeld in een tak voor draadloze netwerkoplossingen, mobiele communicatie en oplossingen voor mkb. Bij Verizon Enterprise Benelux werken ongeveer 550 mensen. Door de overname van ict-beveiliger Cybertrust in 2007 beschikt het bedrijf over een grote groep security-experts. Het gaat onder meer om experts van netwerkbeveiliger Ubizen. Dat bedrijf uit de Vlaamse universiteitsstad Leuven werd ingelijfd dooor Cybertrust dat dus later onderdeel werd van Verizon 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-24T09:05:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.