Software AG helpt Siemens met IoT-besturingssyteem

netwerk

Het Duitse Software AG gaat componenten van zijn Digital Business Platform aan MindSphere toevoegen. Dat laatstgenoemde product is een open en cloudgebaseerd internet of things (IoT)-besturingssysteem van Siemens, bedoeld voor industriële bedrijven. Daarvoor starten beide Duitse bedrijven een samenwerking.

‘MindSphere verbindt ‘dingen’ met de digitale wereld’, legt Jan Mrosik, directeur van de Digital Factory-tak bij Siemens, uit. ‘Het platform vormt de basis voor nieuwe businessmodellen zoals preventief onderhoud, energiegegevensbeheer en resources-optimalisatie. Voor de ontwikkeling van dit product werken we samen met partners. Dit met het doel om het wereldwijde ecosysteem snel uit te breiden.’

Zowel Siemens als Software AG bieden technologie om ruwe data van fabrieken, sensoren, machines, systemen en producten te verzamelen en analyseren. Software AG gaat binnen de samenwerking componenten, zoals hybride integratie en device management, van zijn Digital Business Platform aan het IoT-besturingssysteem toevoegen. Dat platform, ook gebaseerd op open standaarden, biedt een combinatie van procesmanagement, data- en applicatie-integratie, realtime analyses en enterprise architectuur-management.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-30T15:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.