KPN en Orange koppelen nationale IoT-netwerken

Netwerkleverancier Actility verzorgt roaming

KPN en Orange hebben een test uitgevoerd waarbij de internet of things (IoT)-netwerken van beide partijen aan elkaar zijn gekoppeld. Hierbij konden sensoren van KPN berichten verzenden via het Lorawan-netwerk van Orange in Frankrijk en zijn omgekeerd de apparaten van Orange verbonden met het lora-netwerk van KPN. De Franse IoT-leverancier Actility zorgde voor de roaming-verbinding.

Via roaming kunnen IoT-apparaten, zoals sensoren of trackers, verbinding maken met diverse Lorawan-netwerken uit verschillende landen en hier gegevens naar versturen. Het Frans Actility was binnen de test verantwoordelijk voor de realisatie van deze roaming-verbinding.

Deze test is naar eigen zeggen een belangrijke stap in de ontwikkeling van internationale lora-toepassingen. Zo kunnen bijvoorbeeld goederen die de landgrenzen overgaan gevolgd worden. Bovendien kunnen makkelijker internationale toepassingen ontwikkeld worden en op de markt gebracht worden.

In oktober vorig jaar publiceerde de LoRa Alliance, opgericht in 2015, richtlijnen voor de uitwisseling van sensordata tussen verschillende lorawan-netwerken. Deze roaming-richtlijnen hebben de partijen als basis genomen voor deze test.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-23T11:08:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.