Antwerpse IoT-specialist Rombit in zee met EIT Digital

internet of things

De Antwerpse IoT-specialist Rombit heeft een scaleup support agreement afgesloten met EIT Digital. De partijen praten nu al met de stad San Francisco over het implementeren van hun internet of things (IoT) oplossingen voor smart cities en smart harbours.

EIT Digital is een Europese innovatie- en educatie-organisatie die deel uitmaakt van het European Institute of Innovation and Technology en gelieerd is aan de EU. Het hoofdkwartier staat in Brussel. De EIT Digital Accelerator heeft veertig ervaren business developers en financiële experts aan boord in dertien steden in Europa, plus een hub in Silicon Valley. Sinds 2012 heeft de accelerator meer dan 250 startups begeleid om nieuwe markten te betreden en alles samen ruim tachtig miljoen euro aan investeringen opgehaald. Alumni bedrijven van de EIT Digital Accelerator hebben meer dan 250 miljoen euro aan kapitaalinvesteringen verkregen.

Rombit, dat zowel soft- als hardware-oplossingen maakt voor het slim managen van steden en havenbedrijven, nam vorig jaar al deel aan de EIT Digital Challenge, waarbij het een van de finalisten was in de categorie Digital Cities. ‘We hebben zo goede ervaringen opgedaan met EIT Digital business developers’, zegt chief strategic officer Evert Bulcke. ‘Wij zien EIT Digital als een instituut dat voor ons deuren kan openen bij klanten die wij graag willen. De challenge was een leerrijke ervaring en we hebben een leuke introductie gehad met mensen van EIT Digital.’

Volgens Bulcke is de uniciteit van Rombits oplossingen een van de redenen om te kiezen voor de EIT Digital Accelerator om verder te groeien. ‘Wij willen nu wereldwijd onze oplossingen uitrollen. EIT Digital kan ons introduceren in diverse netwerken. We praten nu ook samen met EIT Digital met het stadsbestuur in San Francisco. Het is voor ons interessant om lokale mensen via EIT Digital te hebben die de markt kennen, weten welke regelgeving waar werkt en hoe we onze productaanbod daarop kunnen instellen.’ Behalve de VS aast Rombit ook op de Franse, Nederlandse en andere Europese markten. In welke volgorde die markten veroverd worden hangt af van de mogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-26T14:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.