Nokia neem IoT-specialist Spacetime Insight over

samenwerking

Het Finse Nokia neemt het Amerikaanse SpaceTime Insights over. Het Californische bedrijf maakt IoT-apps en analyseplatformen op basis van machine learning.

Spacetime Insights werkt voor grote transport-, energie- en utilitaire bedrijven en heeft kantoren in de VS, Canada, het VK, India en Japan. Als klanten worden onder andere FedEx, Union Pacific Railroad en Singapore Power genoemd, bedrijven met heel veel assets die in de gaten gehouden moeten worden. De technologie van SpaceTime Insights laat toe om de staat van die assets met hoge nauwkeurigheid te voorspellen en verlaagt zo de kosten en risico’s voor de gebruikers.

Het bedrijf wordt ondergebracht bij Nokia’s Software IoT-eenheid en moet nieuwe, geavanceerde toepassingen mogelijk maken in belangrijke markten als energie, logistiek en utilities. Ook ceo Rob Schilling vervoegt de Nokia Software-business unit.

Nokia verkoopt Withings terug aan oprichter

Withings, het van oorsprong Franse health tech-bedrijf, dat twee jaar geleden door Nokia werd overgenomen, wordt door de Finnen terug verkocht aan zijn originele oprichter.

Nokia nam Withings in 2016 over, maar heeft er weinig plezier aan beleefd. Aanvankelijk had Nokia ambitieuze plannen met het bedrijf en was het de bedoeling om Withings tot een grote speler te laten uitgroeien. Dat lijkt echter niet gelukt te zijn. De Amerikaanse site The Verge kon een interne nota van Nokia inkijken waarin Chief Strategy Officer Kathrin Buvac zegt dat de ‘digitale health business moeite heeft om te schalen en zijn groeiverwachtingen te halen’.

Nokia betaalde destijds zo’n 190 miljoen dollar voor Withings. In zijn kwartaalupdate van oktober liet het bedrijf al weten dat het 164 miljoen dollar afschreef op die aankoop. Voor hoeveel het bedrijf terugkeert naar oprichter Eric Carreel is niet meegedeeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-07T11:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.