Splunk helpt industrie met internet of things

Internet of things

Het Amerikaanse databedrijf Splunk wil bedrijven inzicht geven in de industriële data die komt van internet of things-apparaten. Dit moet bedrijven helpen om downtime te voorspellen en zo kosten te besparen. Hiervoor brengt Splunk zijn eerste IoT-oplossing op de markt: Industrial IoT. Dat maakt het bekend tijdens Conf.18, de jaarlijkse gebruikersconferentie die deze week in Orlando plaatsvindt.

De Industrial IoT-oplossing maakt gebruik van realtime data-analyses in combinatie met machine learning en geeft bedrijven inzicht in industriële data om zo industriële applicaties en data te monitoren, optimaliseren en beveiligen. Hiermee kunnen organisaties downtime voorspellen en voorkomen en prioriteit geven aan waarschuwingen. Dit helpt ze om van reactief naar proactief te gaan. Uiteindelijk moet dit een kostenbesparing opleveren.

De oplossing is bedoeld voor organisaties in de industrie, olie en gas, energie, transport, energie en nutsbedrijven. Industrial IoT combineert diverse Splunk-producten, te weten de Splunk Enterprise, Splunk Machine Learning Toolkit en Splunk Industrial Asset Intelligence (IAI).

Security

Naast deze eerste internet of things-oplossing, kondigt Splunk tijdens zijn conferentie nog een drietal producten aan. Zo breidt het zijn security-portfolio uit met zogeheten security automation, orchestration and response (soar)-oplossingen waarmee security-teams cyberrisico’s kunnen identificeren, onderzoeken en acties ondernemen.

Ook introduceert het Amerikaanse bedrijf Splunk>Next. Dat is een continu ontwikkelende reeks technologieën die de kracht van het platform naar meer databronnen en mensen brengt, onafhankelijk van waar, wanneer of hoe ze toegang hebben tot deze data en om zo nog meer inzichten te verkrijgen.

Tot slot kondigt Splunk een nieuwe versie van zijn IT Service Intelligence (ITSI) aan. Deze machine learning-aangedreven monitoring- en analyseoplossing helpt it-teams om problemen beter te voorspellen en te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-04T09:50:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.