Huawei zet fors in op Industrie 4.0 in Europa

Huawei Eco-Connect 2018

industry 4.0

De Chinese ict-leverancier Huawei investeert de komende drie jaar bijna 50 miljoen dollar in Europese labs voor Industrie 4.0-toepassingen en slimme productiemethoden (smart manufacturing). Dat geld gaat naar een nieuw lab in München en bestaande labs in diezelfde Duitse stad en de Franse hoofdstad Parijs.

Dat maakt het bedrijf bekend tijdens het evenement Huawei Eco-Connect 2018 in Rome. In het nieuwe lab, dat onderdeel uitmaakt van een wereldwijd netwerk dat de Chinezen OpenLab noemen, gaan medewerkers samen met klanten, studenten en brancheorganisaties op zoek naar toepassingen die de industrie en maakindustrie moeten verbeteren.

Het gaat onder meer om toepassingen van IoT en cloud computing. Met de investering van 50 miljoen dollar de komende drie jaar moet het partnernetwerk waarin inmiddels 47 Europese bedrijven deelnemen die in de Fortune 500-lijst staan, verder uitbreiden. De nadruk ligt op open, schaalbare, flexibele en beveiligde oplossingen. Eén van de deelnemers die Huawei in een persbericht noemt is de Duitse erp-leverancier SAP. 

Met het nieuwe lab groeit het aantal OpenLabs van Huawei in West-Europa naar drie stuks. Wereldwijd beschikt het bedrijf over elf labs. Het wereldwijde OpenLab-programma sluit aan op de strategie van de zakendivisie van Huawei waarin platform en ecosystemen centraal staan. Daarin gaat de ict-leverancier samen met klanten en betrokkenen op zoek naar nieuwe toepassingen die bijdragen aan de digitale transitie van bedrijven, organisaties en de maatschappij.


5G en AI

Huawei zet op technologisch vlak in op nieuwe ontwikkelingen rondom 5G en AI. Het beschikt binnen de eigen organisatie over eenentwintig researchcenters en bouwt aan een ecosysteem voor tech-experts en academici.

Wu Mo, eindverantwoordelijke voor Huawei’s OpenLab in West-Europa voegt toe: ‘In de komende drie tot vijf jaar zal onze ai-technologie breed worden ingezet voor toepassingen rondom mobiele apparatuur, samenwerking, beeld- en video-analyse enzovoort.’ Wo verwacht binnen Industrie 4.0 bijvoorbeeld veel van toepassingen voor autonoom vervoer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-08T15:26:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.