Cisco verbindt Antwerpse verkeerslichten met IoT

IoT Antwerpen

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vierhonderd kruispunten in Antwerpen digitaliseren. De slimme verkeerslichten kunnen automatisch de groen- of roodtijden aanpassen aan de actuele verkeerssituatie. Cisco zal dit jaar al 371 verkeerslichten digitaliseren.

Op die manier zullen de verkeerslichten in en rond het filegevoelige Antwerpen dus gekoppeld zijn met het internet of things en zo communiceren met het controlecentrum van Wegen en Verkeer. Via dezelfde weg wordt ook informatie van videocamera’s en sensoren in het asfalt meegestuurd. Het Agentschap ziet niet alleen wanneer verkeerslichten haperen of uitvallen, het kan de verkeerslichten voortaan ook vanop afstand aansturen.

‘Dankzij de technologie van Cisco hoeven we niet langer met timers te werken en de verkeersdrukte te voorspellen. We passen de lichten in realtime aan in functie van de actuele drukte op het kruispunt’, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Ook de openbare verlichting werkte vroeger op basis van timers, om energie te besparen. Bij ongevallen tijdens de nacht zorgde dit vaak voor onveilige situaties. De straatverlichting wordt nu uitgerust met slimme routers van Cisco, die met 3G en 4G kunnen connecteren. Het Agentschap zal de lichtintensiteit van ruim 400 lichtstraten dynamisch en vanop afstand kunnen regelen.

De nieuwe netwerkinfrastructuur laat toe om in de toekomst nog andere Smart City-toepassingen te activeren. Zo kan men bijvoorbeeld de slimme camera’s verbinden die de lage-emissiezone mee helpen bewaken via dynamische nummerplaatcontrole.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-26T11:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.