Hopper moet internet of things betaalbaar maken

Bagaar internet of things

Het Antwerps-Brusselse innovatieagentschap Bagaar heeft een module ontwikkeld om technische installaties met internet of things (iot) te connecteren. Met Hopper, zoals de module is gedoopt, wil Bagaar de groei van iot en industry 4.0 in België versnellen.

Bagaar ontwikkelde Hopper vanuit de eenvoudige vaststelling dat er nog een gigantisch onbenut potentieel ligt in het connecteren van industriële apparatuur. ‘Volgens een rapport van PwC is liefst zestig procent van de industriële toestellen niet geconnecteerd’, zegt Joris De Veirman, industrial internetexpert bij Bagaar. ‘De grootste uitdaging om fabrieken en industriebedrijven ‘smart’ te maken is vaak de omvang van zulke digitaliseringsprojecten. Met onze nieuwe module Hopper wordt connectiviteit om je vele analoge meters te koppelen met iot betaalbaar.’

Hopper is gemaakt voor industriële omgevingen en kreeg een CE-certificering. De module begrijpt alle gangbare industriële communicatiestandaarden (zoals 4-20mA, 1-10V, 1/0, Modbus en M-Bus) waarmee machines gegevens genereren. Die data verstuurt Hopper via iot-netwerken zoals Lora, LTE-M en NB-IoT. Dat kan naar een eigen industrieel beheersysteem of naar een iot-cloud (zoals Azure IoT).

Bagaar voert momenteel twee tests uit met Hopper, waarvan eentje in de energiebranche. Wanneer elektriciteitscabines in de straat verbonden zijn met iot, kunnen energiebeheerders versneld actie ondernemen in geval van aardlekken of andere defecten. Zo kunnen energiebedrijven hun dienstverlening optimaliseren en ook energieverlies inperken. Dat is ook voor industriebedrijven relevant.

Hopper is verkrijgbaar per stuk, onder eigen merknaam of in een pay-per-usemodel (Hopper-as-a-service) waarbij Bagaar bovenop de module diensten verleent om de data tot bij de klanten te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-30T10:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.