Atos brengt edge server voor iot op de markt

Topman Thierry Breton trots op de Atos BullSequana Edge (foto: Rik Sanders).

Atos heeft een krachtige edge server ontwikkeld om de groeiende lokale datastromen te ondersteunen. Deze Atos BullSequana Edge is speciaal bedoeld voor het leveren van computerkracht op het gebied van internet of things en het beheren van die data lokaal.

Topman Thierry Breton onthulde de BullSequana Edge tijdens de vierde Atos Technology Days in Parijs. Hij lichtte toe dat zijn bedrijf met de machine inspeelt op de groeiende behoefte aan 'high computing power everywhere'. 'Het apparaat past in een connected car, trein, fabriek, winkel, overal waar behoefte is aan lokale computerkracht en het kunnen laten draaien van internet of things (iot)-toepassingen.'

Breton haalde voorspellingen van analisten aan die beweren dat momenteel tachtig procent van de klantdata in datacenters en in de cloud staan, en twintig procent lokaal, maar dat over vijf jaar die verhouding andersom is. 'Dat betekent niet minder datacenters en minder cloud maar heeft alles te maken met de tsunami aan data die ons te wachten staat door de enorme groei aan connected devices.'

Mindsphere

De BullSequana Edge (160 teraflops) bevat ook artificial intelligence (ai)-tools en een nieuwe beveiligingsmodule met lokale encryptie die speciaal is ontwikkeld voor iot-toepassingen. Verder is er een koppeling met het iot-cloudplatform Siemens Mindsphere.

Een jaar geleden bracht Atos een edge computing box uit, maar die was meer bedoeld voor it-beveiligingsdoeleinden. De BullSequana Edge is krachtiger, past bij de high performance computing-lijn van het bedrijf en kan lokaal data beheren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-16T10:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.