SentinelOne haalt 120 miljoen dollar op

SentinelOne, de Amerikaanse specialist in endpoint-beveiliging, heeft bij een nieuwe kapitaalronde 120 miljoen dollar opgehaald. Investeerders zijn Samsung Venture Investment Corporation, NextEquity en alle eerdere investeerders waaronder Third Point Ventures, Redpoint Ventures en Data Collective (DCVC). De totale investering in SentinelOne komt daarmee op meer dan 230 miljoen dollar.

SentinelOne gaat het geld voor gebruiken voor de verdere ontwikkeling van een autonoom ai-platform dat endpoint-, cloud- en iot-bescherming biedt. Het cloudplatform biedt realtime-bescherming en ActiveEDR (Endpoint Detection en Response). Met de nieuwe SentinelOne Ranger zijn bovendien iot-apparaten in te zetten om endpoints te controleren en beveiligingsmaatregelen op te leggen.

‘We hebben een technologie ontwikkeld die endpoint-bescherming radicaal verandert: nu de netwerk-perimeter verschuift, verandert immers ook de definitie van een endpoint’, zegt Tomer Weingarten, ceo en mede-oprichter van SentinelOne. ‘Ze zijn overal, van traditionele laptops en desktops tot workloads in de cloud en alle iot-apparatuur. Edge is de nieuwe perimeter. We hebben als eerste erp en edr, ofwel preventie, detectie, reactie en opsporing samengevoegd in een enkelvoudige, autonome agent. Nu zijn we de eerste die ai-gebaseerde beveiliging naar de edge brengen, inclusief iot-apparaten en workloads in de cloud.’

SentinelOne werd in 2013 opgericht en heeft, naast twee Amerikaanse kantoren, vestigingen in elf steden wereldwijd, waaronder Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-06T09:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.