Icann en Nasscom gaan samenwerken rond iot

Internet of things IoT industrie beveiliging security

Het Icann, de organisatie die IP-nummers distribueert en domeinnamen toewijst, gaat samenwerken met het Indische Nasscom (National Association of Software and Services Companies). Hun gezamenlijke researchinspanningen zullen zich toespitsen op het internet of things (iot).

De twee nieuwe partners richten een centrum op dat het Internet Identifier Innovation Center is gedoopt. Ook het Indian Institute of Technology (IIT) uit Hyderabad en het Indische Education and Research Network (Ernet) zijn erbij betrokken.

Het eerste project draait rond het DNS-systeem en IPv6 in de context van iot. Er zal bekeken worden hoe firmware van iot-apparaten geüpdatet kan worden met behulp van DNS en hoe de technologie ook buiten het lab kan ingezet worden. Op die manier kunnen apparaten bijgewerkt worden, zelfs al de fabrikant niet meer bestaat. Dit project is al bijna rond, de conclusies zullen in een voorstel worden gegoten dat naar de Internet Engineering Task Force (IETF) gaat om als standaard te worden opgenomen.

Icann heeft al partnership-centrea in Egypte, Korea en Paraguay.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T16:05:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.