Seniorenalarm Zembro verkocht aan ex-Barco-ceo

Het Vlaamse bedrijf achter het slimme seniorenalarm Zembro is verkocht. Verkoper Marc Coucke schuift het door naar het Leuvense Crescent van ex-Barco-ceo Eric Van Zele. Ook in Crescent participeert Coucke. Dat schrijft De Tijd.

Zembro zag het levenslicht in 2015 nadat Coucke samen met enkele andere Vlaamse ondernemers een reis naar Silicon Valley had gemaakt. Voor de ontwikkeling van Zembro werd een apart bedrijf opgericht dat Uest werd gedoopt. Al snel bleek het succes van het slimme horloge en alarmsysteem kleiner dan ingeschat. Het kleinood wist maar zo’n vierduizend gebruikers te overtuigen. Coucke (die 70 procent van Uest in handen heeft) en de andere aandeelhouders (o.m. ziekenfonds Partena) moesten regelmatig met extra kapitaal over de brug komen, de laatste keer nog in februari.

In mei werd dan duidelijk dat Coucke een koper voor het bedrijf zocht. Dat is Eric Van Zele geworden, die het alarm met zijn groep Crescent inlijft. Alle andere aandeelhouders stappen uit. Coucke blijft evenwel betrokken, aangezien hij ook ruim tien procent van Crescent bezit.

Volgens Van Zele kan de software en technologie achter Uest gemakkelijk voor andere toepassingen ingezet worden en kan het bedrijf, door in een grotere groep op te gaan, snel positieve cijfers voorleggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-15T12:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.