Mobileye in zee met Orange voor iot-connectiviteit

Intel-dochter MobilEye kiest voor Orange Business Services als leverancier van internet of things (iot)-connectiviteit. MobilEye gaat die connectiviteit gebruiken in Mobileye 8 Connect, een softwaretool die gekoppeld wordt aan camera’s in auto’s.

Mobileye 8 Connect 'ziet' de weg door middel van een cameralens die zo ontworpen is dat die in vrijwel elk bestaand voertuig kan worden ingebouwd. De technologie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om botsingen te voorkomen. Dit doet de camera op basis van het gedrag van de bestuurder, omgevingsgegevens en real-time waarschuwingsgegevens, zoals het herkennen van voetgangers bij weinig licht.  

Het Spaanse ministerie van Transport is van plan de technologie te gebruiken om de verkeersveiligheid te verbeteren en zich voor te bereiden op autonome voertuigen. Het Duitse Düsseldorf heeft Mobileye 8 Connect gebruikt om de bestaande infrastructuur van de stad en zijn geschiktheid voor autonome en verbonden auto's te evalueren.

Via Mobileye kunnen ook kaarten worden aangemaakt, infrastructuur worden geïdentificeerd (putdeksels, lantaarn- en telefoonpalen, kuilen, maar ook bijvoorbeeld vrije parkeerplaatsen). De camera verzamelt dus gegevens voor zelfrijdende auto’s maar zorgt ook voor informatie voor steden en onderhoudsdiensten.

Orange gaat nu de connectiviteit van de dienst verzorgen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Er komen meer dan vijfhonderd roamingakkoorden met lokale providers. De verzamelde gegevens zullen geanonimiseerd worden zodat deze in regel zijn met de GDPR. Via de verbinding zullen ook software-updates naar geconnecteerde wagens gestuurd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-09T16:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.