Volvo heeft ruim miljoen verbonden voertuigen

Graafmachine

De Volvo Group (niet te verwarren met Volvo Cars) heeft al meer dan een miljoen geconnecteerde bussen, trucks en constructievoertuigen geleverd. De data die de voertuigen genereren, gebruikt het bedrijf voor het verbeteren van de uptime van de voertuigen en het terugdringen van de uitstoot en het lawaai.

'De veiligheid van het verkeer en de mensen die met de voertuigen aan de slag gaan, varen wel bij het online brengen', zegt Volvo. De officiële ceremonie voor het doorbreken van een miljoen voertuigen gebeurde bij de levering van vier graafmachines aan een Deense klant.

De Volvo-bussen kunnen zelf data downloaden om in regel te zijn met lokale verkeersrestricties, lage emissiezones, lawaaizones en gebieden met snelheidslimieten. Bij de het constructiemateriaal wordt data verzamelt om onderhoudsbeurten te voorspellen en automatisch in te plannen en ook automatisch wisselstukken te bestellen. Alles om de downtime voor klanten zo laag mogelijk te houden. Volvo ontwikkelde voor klanten bijvoorbeeld ook al systemen die automatisch de maximale belading van bepaalde voertuigen in de gaten houdt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-04T15:29:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.