Haven van Zeebrugge krijgt eigen 5G-netwerk

5G

De haven van Zeebrugge wil eind dit jaar een eigen 5G-netwerk operationeel hebben. Deze wordt geïmplementeerd door it-diensteverlener Citymesh uit Brugge. Via het 5G-netwerk wil de haven innovaties zoals het internet of things, autonome schepen, augmented reality (ar) en drones, stimuleren. Bovendien verwacht de haven hiermee een aantrekkelijkere locatie te worden voor bedrijven, overheden en andere belangengroepen en organisaties.

Het 5G-netwerk wordt in eerste instantie ingezet om te communiceren met sleepboten, luchtvervuilingsmelders, camera's en kadesensoren. Toepassingen zijn gericht op het regelen en controleren van logistieke verkeer, containerliften, track en trace-mogelijkheden en groepscommunicatie. Ook moeten externen, zoals offshore windparken, aanhaken op het netwerk.

De eerste fase van het netwerk moet eind dit jaar operationeel zijn. Hierbij worden toepassingen voor de buitenhaven van Zeebrugge gerealiseerd. De tweede fase is gericht op toepassingen in de binnenhaven en wordt medio 2020 gerealiseerd. De data worden opgeslagen in een datacenter op de haven, zodat alle gegevens binnen het eigen netwerk van de havenautoriteit blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-24T11:20:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.