HPE koopt Scytale om beveiliging edge-to-cloud

Huidige beveiligingsmodellen zouden ontoereikend zijn voor beveiligde dataoverdracht tussen edge en cloud

Edge computing

Hewlett Packard Enterprise (HPE) neemt Scytale over, een jong bedrijf dat authenticatie over it-infrastructuren heen wil vereenvoudigen. HPE verwacht dat de overname helpt bij de totstandkoming van beveiligde open edge-to-cloud-platformen.

Scytale levert toepassingen voor service identity management, het beheer van toegangsrechten en policies die ervoor zorgen dat applicaties en databronnen alleen door bevoegde systemen benaderbaar zijn. Vooral in complexe ict-omgevingen, bijvoorbeeld waarbij een organisatie gebruikmaakt van zowel de cloud, containertechnologie als lokale infrastructuur, is integraal service identity management lastig. 

De tools van Scytale ondersteunen ontwikkelteams die verantwoordelijk zijn voor beveiliging over de ict-infrastructuren heen, bij het op orde brengen van dergelijke authenticatie en het versnellen van de invoering ervan. Het bedrijf werd in 2017 opgericht door werknemers afkomstig van cloudbedrijven als Amazon Web Services (AWS), Google en Splunk.

Edge-to-cloud

HPE wil met de technologie van Scytale de ontwikkeling van open edge-to-cloud-architecturen stimuleren. Edge-to-cloud betekent de verwerking in de cloud van gegevens die zijn gegenereerd door mobiele apparaten, sensoren en andere iot-apparaten. Volgens HPE zijn de huidige beveiligingsmodellen ontoereikend om deze gegevensoverdracht goed te beveiligen. Ze zijn meestal gebaseerd op verouderde en leveranciersgebonden technologie en kunnen niet overweg met de dynamische wijze waarop apparaten tegenwoordig hun gegevens versturen, zoals via api’s en it-containers.

Techbedrijf HPE profileert zich als koploper op het gebied van ict-beveiliging vanuit de hardware. Zo voorzag de fabrikant naar eigen zeggen als eerste zijn servers standaard van beveiliging op processorniveau. De beveiligingsproducten van Scytale zouden volgens HPE de nieuwe standaard vormen voor identificatie en beveiliging van workloads over diverse infrastructuren heen, zoals de cloud en lokaal-draaiende systemen. Om dit te bereiken, integreert de fabrikant de Scytale-producten in zijn portfolio. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-05T12:04:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.