Microsoft lijft CyberX in voor betere iot-beveiliging

Met de overname van CyberX kan Microsoft beter de belofte waarmaken het internet of things (iot) beter te beveiligen. Twee jaar geleden kondigde Microsoft aan vijf miljard dollar te investeren in een platform dat het gebruik van iot-apparaten minder risicovol moet maken.

Eerste stap was het cloudplatform Azure te voorzien van een meerlaagse iot-veiligheid en betere monitoring. Dit maakt het mogelijk iot-apparaten veiliger te configureren. Bleef over de taak die beveiliging ook gemakkelijk te maken. Microsoft claimt met de acquisitie van CyberX ook op dit gebied een belangrijke stap te hebben gezet. De software van CyberX helpt beter zichtbaar te maken welke iot-apparaten reeds aan netwerken zijn gekoppeld. Ook weet CyberX de veiligheid op bestaande iot-apparaten te beheren. Tot voor kort was dat vaak erg lastig vanwege de vele speciale protocollen.

CyberX vormt een aanvulling op de huidige iot-security in Azure, aldus Microsoft in een blog. Op een digitale kaart kunnen klanten zo nodig duizenden apparaten op de fabrieksvloer of binnen een gebouw zien. Ze krijgen daarmee informatie over de staat waarin deze bedrijfsmiddelen zich bevinden en hun kwetsbaarheden. Volgens Microsoft is deze zichtbaarheid niet alleen belangrijk om veiligheidsrisico's op te sporen maar vormt het ook een belangrijk stap bij het veiliger maken van smart manufacturing, smart grid en andere digitale transformaties van het productieproces. Microsoft gaat CyberX verder integreren in het aanbod van iot-securityoplossingen. Ook wordt hecht samengewerkt met andere securitybedrijven. Eerder dit jaar werden de banden verstevigd met Attivo Networks, CyberMDX, CyberX, Firedome en SecuriThings. Iot is wereldwijd in opmars, maar bezorgdheid over de veiligheid remt de groei af. De digitale veiligheid van veel apparaten die met internet zijn verbonden, is niet op orde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-23T11:39:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.