Insight lanceert nieuw iot-platform

Internet of things IoT industrie beveiliging security

Systeemintegrator Insight heeft zijn Connected Platform aangekondigd. Dit schaalbare internet of things-platform stelt organisaties in staat snel slimme toepassingen te ontwikkelen rond gezondheid en veiligheid in publieke ruimtes.

Het iot-framework van Insight voegt gegevens van een breed scala aan apparaten, camera's en sensoren samen in een enkel dashboard. Zo krijgen gebruikers in realtime zicht op informatie voor het opsporen en voorkomen van gezondheidsrisico’s in publieke plaatsen. Het platform combineert ook ai-mogelijkheden en werkt samen met oplossingen van Intel, Microsoft, Bosch en anderen. Voor organisatie betekent dit platform dat ze minder ontwikkelingskosten en -risico’s hebben terwijl ze een toepassing op maat veel sneller kunnen uitrollen, op slechts enkele maanden, eerder dan jaren, claimt Insight.

Insight heeft zelf al oplossingen voor verschillende organisaties ontwikkeld. Zo is er de ‘contactloze temperatuursbewaking’ waarbij het platform data van warmtebeeldcamera’s capteert en die omzet in informatie om temperaturen van groepen personen te monitoren. Er zijn ook de Portable Virus Testing Centers. Hierbij wordt – samen met Microsoft, Intel, Bolide en Bosch – het platform gebruikt om budget-vriendelijke, draagbare testcentra te ontwikkelen die zijn uitgerust met slimme technologie.Daarnaast is er bijvoorbeeld ook een toepassing waarbij rfid-sensoren geïntegreerd worden in handreinigingsstations. Zo kan het hygiënebeleid door werknemers opgevolgd worden.

Insight biedt ook een callcenter dat dag en nacht bereikbaar is en monitoring van het cloudplatform en zijn geconnecteerde randapparaten voor zijn rekening neemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-02T11:46:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.