Aantal iot-aansluiting explodeert tegen 2025

Tegen 2025 zijn er wereldwijd bijna 37 miljard industriële iot-aansluitingen actief. Dat blijkt uit een studie van Juniper. Slimme fabrieken worden de grootste hefboom voor de iot-boom, zegt de netwerkspecialist .

Momenteel zijn er zowat 17,7 miljard industriële iot-aansluitingen in de lucht, berekende Juniper. Over vijf jaar zullen dat er bijna 37 miljard zijn, een jaarlijkse groei van meer dan tweehonderd procent. Slimme fabrieken nemen daarbij het leeuwendeel voor hun rekening, met 22 miljard connecties.

Het nieuwe onderzoek voorspelt dat 5G- en low-power wide-area (lpwa)-netwerken een centrale hefboom zullen spelen bij het creëren van een aantrekkelijk dienstenaanbod productieomgevingen. Zij open ook de weg naar het 'smart factory'-concept, waarbij realtime-datatransmissie en een groot aantal verbinden een quasi autonome werking mogelijk maken, bijna zonder tussenkomst van de eindgebruikers.

Private 5G wordt cruciaal om de waarde van zo’n slimme fabriek te maximaliseren en bepaalde activiteiten autonoom te laten verlopen. Vooral in omgevingen waar grote hoeveelheden data worden gegenereerd, kan 5G het verschil maken. Dit zal op zijn beurt fabrikanten in staat stellen de operationele uitgaven te verminderen via efficiëntiewinsten.

Ook opmerkelijk: meer dan tachtig procent van de wereldwijde marktwaarde van het industriële iot is in 2025 toe te schrijven aan de uitgaven voor software; goed voor 216 miljard dollar. Software die gebruik maakt van machine learning wordt van essentieel belang voor de aangesloten productieactiviteiten, zegt Juniper. Die machine learning zal ingezet worden voor bijvoorbeeld verbeterde gegevensanalyse en de identificatie van kwetsbaarheden in het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-02T10:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.