Platform Whizzgolf lost file op golfbaan op

Te trage golfspelers die andere spelers op de baan tegenhouden, waarna de Marshals tussenbeide moeten komen. Het gebeurt. Whizzgolf introduceert een digitaal platform dat de oplossing biedt.

Whizzgolf richt zich op golfspelers in de it-wereld en telt honderden sportievelingen. ‘Slow play’ blijft, niet alleen bij golfende it’ers, een stoorzender die een file veroorzaakt. ‘Wij zochten een digitaal platform dat dit euvel kan oplossen’, zegt Whizzgolf-managing director Gert Mentens. ‘Niet bestraffend maar belonend.'

Met steun van Imec.istart is een cloudplatform ontwikkeld en een app gebouwd op de Nokia 3.2 omdat die 'een uitstekende batterij in huis heeft'. Elke speler krijgt een machine to machine (m2m)-toestel om te weten waar hij zich op elk moment bevindt. Marshals kunnen op deze manier sneller, preciezer en vanop afstand ingrijpen waardoor er tijd gewonnen wordt.

Het is de bedoeling dat de oplossing op licentiebasis wordt verdeeld. ‘De belangstelling is groot’, vervolgt Mentens. ‘In december lanceren we het concept, maar de eerste clubs zijn al opgetekend. Ook in andere landen zoals Portugal, waar zich vierhonderd spelers per dag melden, is interesse.’

Omdat het platform zo’n 400.000 records per klant moet verwerken, gebruikt Whizzgolf het AWS-cloudplatform van Amazon. Dit wordt ondersteund door Cloudar van de Cronos Group. Proximus verzorgt de m2m-datakaarten.

Daarnaast is een beroep gedaan op Owow Agency uit Eindhoven, Cronos Leuven, Sportup en het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-18T08:49:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.