Iot-startup Crodeon haalt 600.000 euro op

Groeikapitaal

Crodeon kondigt een eerste kapitaalronde van 600.000 euro aan. De Vlaamse iot-startup van de West-Vlaamse ondernemers Sam Vanheule en Jonathan Sercu maakt zich op om zijn pijlen op de Europese markt te richten.

Crodeon is actief in de koeltechniek, landbouw, industrie en infrastructuursector, en biedt de Crodeon Reporter, een toestel voor het bewaken van onder meer temperatuur in koelcellen, waterniveau, debieten, weersomstandigheden, maar ook bijvoorbeeld drukmetingen in een productieproces. 

De extra financiering wordt ingezet voor sales en marketing en voor het uitbouwen van een ecosysteem van complementaire partners. Jonathan Sercu: ‘We zijn op zoek naar saas-spelers en databedrijven die in iot actief zijn. Hun expertise begint waar die van ons eindigt.’ Daarnaast zal de eigen hardware en softwaretechnologie verder uitgebouwd worden.

De technologie van Crodeon maakt het mogelijk om in sneltempo en zonder technische kennis een combinatie van sensoren werkende te krijgen. ‘Wij richten ons op bedrijven die snel met data aan de slag willen gaan, zonder eerst te moeten programmeren of integreren. Soms wil je dat iets gewoon werkt’, zegt Sercu. De kant-en-klare oplossingen van Crodeon lenen zich goed tot online-verkoop. Op de webshop kan een klant zijn persoonlijke kit samenstellen. Enkele dagen later ontvangt hij een voorgeconfigureerd pakket en na vijf minuten kan hij live zijn sensordata in de cloud aflezen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-18T10:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.