Iot-leverancier Crodeon haalt miljoen euro op

Crodeon Technologies heeft met een financieringsronde één miljoen euro opgehaald. Het Gentse internet-of-things (iot)-bedrijf wil met deze extra middelen zijn product Reporter laten doorgroeien op de Europese markt. Reporter is een plug-and-play-sensormodule voor monitoring op afstand en iot-mogelijkheden.

Crodeon wist begin 2021 in een eerste kapitaalronde 600.000 euro binnen te harken. Het bedrijf is actief in de koeltechniek, landbouw, industrie en infrastructuursector, en biedt de Crodeon Reporter, een toestel voor het bewaken van onder meer temperatuur in koelcellen, waterniveau, debieten, weersomstandigheden, maar ook bijvoorbeeld drukmetingen in een productieproces.

Crodeon wil met zijn plug-and-play-tool een betaalbaar alternatief zijn voor de dure maatwerkoplossingen voor sensoren en data-analytics. Toepassingen zoals het automatisch bewaken van een pomp bij bronbemaling of het meten van een scheur in beton zijn vaak bijzonder duur voor kmo's. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor remote temperatuurregistratie in grootkeukens en voedingsbedrijven. 'Ook voor een grondwaterniveaumeting op een werf of een windmeting op het dak van een gebouw worden nog te vaak dure systemen op maat gebouwd. In heel wat sectoren zien we ditzelfde fenomeen', aldus Jonathan Sercu, medeoprichter van Crodeon.

Door een focus op gebruiksgemak kunnen dergelijke kleine projecten wel rendabel gemaakt worden. Met die insteek ontwikkelde Crodeon hun product Reporter, een autonome sensormodule op basis van de nieuwste gsm-standaarden voor remote monitoring. 

Eenvoudig systeem

Het bedrijf is in 2015 opgericht door Jonathan Sercu en Sam Vanheule. Het idee ontstond toen Vanheule zocht naar een eenvoudige oplossing om zijn vader te helpen op de boerderij. Hij bedacht een systeem om vanop afstand te zien of er nog water voorhanden was, of de beregening het nog deed en om een ventilatiesysteem te bewaken.

Vandaag heeft Crodeon zijn kantoren in Technologiepark in Zwijnaarde (Gent). Tot het klantenbestand behoren bedrijven als Vito, TotalEnergies, NTT en Antwerp Terminal Services maar ook in het kmo-segment staat het sterk met zo'n tweehonderdvijftig klanten in acht landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-17T12:38:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.