Microsoft ‘stuurt’ oudere versies IE de laan uit

Dit artikel delen:

Gebruikers van de Microsoft-internetbrowser IE 8, 9 of 10 doen er volgens de softwareproducent verstandig aan om op te schalen naar een hogere versie. Na vandaag, 12 januari 2016, verschijnen er geen updates meer voor de oudere versies van Internet Explorer.

Microsoft stuurt op 12 januari 2016 de laatste software-updates voor drie oude versies van Internet Explorer. In de update worden gebruikers ook op de hoogte gesteld van het stoppen van de versies 8, 9 en 10 en geadviseerd over te stappen op versie 11 of ‘hoger’. Met hoger wordt dan eigenlijk ‘Edge’ bedoeld, de nieuwe browser die onderdeel is van Windows 10.

In augustus 2014 maakte de softwareproducent al bekend dat de ondersteuning begin 2016 zou stoppen, maar nog steeds zijn genoemde drie versies volgens marktonderzoeker Netmarketshare goed voor 20 procent van de markt.

Met het stoppen van updates voor de IE-versies 8,9 en 10 wordt het risico om slachtoffer te worden van een hackaanval aanmerkelijk groter, volgens Microsoft. Het overstappen op een nieuwere versie of andere browser is in de ogen van Microsoft dus eigenlijk noodzaak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-12T10:05:00.000Z Henk Boot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.