Managed hosting door True

Wireless Things nieuwe IoT-speler op de markt

 

Internet of things

Wireless Things uit Antwerpen is een nieuwe speler op de Belgische internet of things (IoT)-markt. Het bedrijf belooft een betere dekking dan Proximus en dit tegen een scherpere prijs.

Proximus kondigde in oktober vorig jaar het eerste commerciële IoT-netwerk aan. Al snel volgenden Engie en Telenet, die in samenwerking een IoT-netwerk bieden. Nu volgt ook de Antwerpse Wireless Things als derde IoT-speler. Het beweert zich als een echte prijsbreker te gaan positioneren. Naast een scherpe prijs beweert het bedrijf ook de beste dekking te gaan aanbieden. Naast een aanwezigheid in de grote steden, mikken ze ook op de minder verstedelijkte gebieden daartussen. Wallonië staat pas vanaf 2017 op de planning. ​

Net als Proximus maakt Wireless Things gebruik van de LoRa-standaard. Deze technologie zendt kleine pakketjes informatie, wat energiebesparend werkt. Batterijen in slimme toestellen kunnen zo enkele jaren meegaan.

Wireless Things is onderdeel van Wireless België. Het is sinds 2003 actief is als internet service provider (ISP). Ze leveren voornamelijk grote datavolumes aan bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5682438). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×