Open Data portaalsite gelanceerd in het Brussels gewest

Dit artikel delen:
Opening

Brussels staatssecretaris voor digitalisering Bianca Debaets lanceerde donderdag de eerste gewestelijke portaalsite voor open data. Op opendatastore.brussels kan iedereen de beschikbare gegevens van de overheid consulteren en gebruiken.

Met deze site wil Brussel start-ups een duwtje in de rug geven en aansporen tot innovatie. Dit moet uiteindelijk leiden tot een betere leefbaarheid voor de inwoners van de stad en het gewest Brussel. Volgens Agoria zou dit kunnen leiden tot vijftienhonderd nieuwe jobs. It-ontwikkelaars waren al langer vragende partij voor deze data, waarop ze verder kunnen bouwen.
 
'Het vrij ter beschikking stellen voor hergebruik van de gegevens van de gewestelijke overheidsdiensten, is een game changer voor de ontwikkeling van Brussel als Smart City. Heel concreet gaat het om data over bijvoorbeeld luchtkwaliteit, verkeerslichten, wegenwerken, kaartgegevens of toegangspunten van gratis wifinetwerken. In de plaats van de uitzondering wordt Open Data nu de regel voor de Brusselse overheidsdiensten', aldus staatssecretaris Debaets.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-03T20:40:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.