Ixor en Doccle verbeteren verkeersveiligheid

Dit artikel delen:
auto

De internet of things (IoT)-specialist Ixor uit Mechelen en Doccle, het digitale platform voor de administratie van documenten, brengen met een nieuwe toepassingen het rijgedrag van chauffeurs in kaart. Dit moet leiden tot een veiliger verkeer en zuiniger rijden. Dit innovatieproject kan toegepast worden in de verzekeringswereld en in fleetmanagement.

Ixor heeft onlangs zijn IxorTalk platform uitgebreid met de connected car functionaliteit. Dit product laat wagenbeheerders toe om eenvoudig draadloos te connecteren met elke gewenste wagen via de cloud. Door het verzamelen en verwerken van data in realtime verkrijgen fleetmanagers en bestuurders een up to date overzicht van de toestand van alle beheerde wagens. Deze toepassing is bovendien volledig plug & play.

Door de samenwerking met Doccle krijgen nu ook de bestuurders inzicht in de gegevens van hun wagen. Roel Verbeeck, ceo van Ixor, verduidelijkt: 'Op dit moment worden de data van Ixor hoofdzakelijk gebruikt door verantwoordelijken van het wagenpark of door verzekeringen. Deze info kan echter ook interessant zijn voor de bestuurder zelf, niet enkel om de toestand van de wagen na te gaan, maar vooral om bijvoorbeeld zuiniger en ecologischer te gaan rijden. Via Doccle raakt deze info nu snel en eenvoudig tot bij de bestuurder, die het van hieruit handig kan inkijken en delen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-10T09:30:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.