België blijft wereldwijd leider in IPv6

Dit artikel delen:

België is nog steeds leider in IPv6-adoptie. In het laatste kwartaal van 2015 gaat 37 procent van de content-aanvragen over IPv6. Dat is bijvoorbeeld ruim drie keer zoveel als in Frankrijk (11 procent) dat daarmee de negende plek inneemt. Nederland komt niet eens voor in de top 10.

Dit blijkt uit het 'State of the Internet'-rapport van Akamai, dat elk kwartaal wordt gepubliceerd. Hierbij keek de internetdienstverlener naar wereldwijde, regionale en nationale cijfers over de snelheid van internetverbindingen, breedbandadoptie op zowel vaste als mobiele netwerken, IPv6-implementaties en of 4K al voet aan de grond krijgt. Dit doet het op basis van de gegevens uit het Akamai Intelligent Platform.

Uit het rapport blijkt dat België opnieuw leider is in IPv6. Zo loopt 37 procent van alle internetverbindingen in België over IPv6, een stijging van 2 procent in vergelijking met het vorige kwartaal. Hoewel België het voortouw blijft trekken, kende Frankrijk tegenover het vorige kwartaal een sterke groei van 113 procent. Dit land staat met 11 procent op de negende plaats.

Tim Vereecke, solutions engineer bij Akamai in België, schrijft de sterke IPv6-positie van België toe aan het nationale plan voor IPv6, dat in 2012 door de FOD Economie werd goedgekeurd en uitgerold. 'Eveneens de inspanningen en extra investeringen van de internetproviders in ons land dragen bij aan dit succes.'

Internetverbinding

Gekeken naar de wereldwijde internetsnelheid, concludeert Akamai dat de gemiddelde verbindingssnelheid in vergelijking tot vorig jaar met 23 procent is toegenomen. Relatief mag dit enorm zijn, absoluut blijft dit beperkt tot 5,6 Mb/s.

De stijging is volgens Akamai noodzakelijk nu streaming wereldwijd in een stroomversnelling komt en de verwachtingen van de consumenten stijgen. Meer en meer werelddelen kunnen nu ook online video bekijken met dezelfde kwaliteit als televisie.

Zowel Nederland als België blijven het goed doen in de Europese landen. Nederland heeft een gemiddelde snelheid van 17,0 Mb/s. In België ligt dat gemiddelde op 14,2 Mb/s. Zweden is de Europese koploper met een snelheid van 19,1 Mb/s.

Nederland staat wel bovenaan de Europese lijst van 4 Mb/s-adoptie. In het vierde kwartaal van 2015 was er in ons land een toename van 0,8 procent, waarmee het percentage 4 Mb/s-connecties uitkwam op 96 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-23T14:39:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.