Option verkoopt pas opgekochte Innolumis

CEO Jan Callewaert trekt zich terug

Dit artikel delen:
MBO handen samenwerking overname

Option verkoopt het recent opgekochte verlichtingsbedrijf Innolumis weer. Het Leuvense technologiebedrijf zit in moeilijk vaarwater en is al een tijdje op zoek naar vers geld. Bovendien behoren de activiteiten niet tot de kerncompetenties, aldus Option. Daarnaast trekt ceo Jan Callewaert zich terug.

Innolumis Public Lighting is actief rond slimme verlichting en werd begin dit jaar opgekocht door Option. Ook kocht het technologiebedrijf Lemnis Public Lighting. Beide bedrijven worden nu al terug verkocht aan een niet bekend gemaakt bedrijf voor een onbekend bedrag. Option zal wel met de bedrijven blijven samenwerken.

Deze deal maakt het mogelijk de continuïteit te verzekeren in 2017. De verkoop heeft ook te maken met het feit dat stichter en ceo Jan Callewaert, die zelf de touwtjes in handen nam nadat in maart ceo Frank Deschuytere de laan werd uitgestuurd, wil focussen op twee kerncompetenties: draadloze connectiviteit en engineeringdiensten.

Option laat weten dat Jan Callewaert zich terugtrekt als voorzitter van het bedrijf. Hij wordt tijdelijk vervangen door Francis Vanderhoydonck, lid van de raad van bestuur van Option. Callewaert  zal hiermee meer tijd vrijmaken voor het dagdagelijkse management van het bedrijf. 
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-22T09:56:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.