Hertz kiest Orange voor IoT-diensten

Dit artikel delen:
Hertz

Orange Business Services heeft een contract voor drie jaar gesloten met autoverhuurder Hertz om IoT-connectiviteitsdiensten te leveren ter versterking van de ‘per-uur’-formule van Hertz. Daarmee kunnen gebruikers om het even wanneer (dag en nacht) een wagen of bestelwagen huren zolang ze willen. De dienst wordt uitgerold in België, Nederland en vijf andere Europese landen.

De auto’s zijn niet voorzien van een sleutel en kunnen via telefoon, de website of een app geboekt worden. Deze dienst is momenteel beschikbaar voor bedrijven en via retail-partnerships, onder meer met Ikea. Ikea-klanten kunnen de bestelwagens bijvoorbeeld gebruiken om hun meubelen naar huis te vervoeren.

Via het Datavenue IoT-platform van Orange kan er ook stemcommunicatie opgezet worden tussen de chauffeur en het Hertz contactcenter. Voorheen verliep dit via simkaarten en daarvoor moest voor elk land apart een partnership met een lokale telecomoperator worden afgesloten. De IoT-connectie wordt uitgerold in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. 

‘IoT-technologie baant de weg voor nieuwe, innovatieve diensten in de toekomst’, zegt Anne-Sophie Lotgering van Orange Business Services. ‘De samenwerking met een globale spelers als Hertz is voor ons een uitstekende gelegenheid om onze expertise en de betrouwbaarheid van onze diensten te demonstreren.’

Orange heeft naar eigen zeggen op dit moment al elf miljoen voorwerpen op zijn IoT-netwerk aangesloten, onder meer in smart city-projecten, in de industrie, in de gezondheidszorg en in de automotive-branche. Het bedrijf heeft zo’n zevenhonderd mensen in dienst die zich met deze nieuwe technologie bezighouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-11T08:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.