Eric Brandt volgt Marissa Mayer op bij Yahoo

Webportaal krijgt nieuwe rol als investeringstak Verizon

Dit artikel delen:
Stokje doorgeven

Eric Brandt is de beoogde nieuwe topman van Yahoo. Hij zit sinds maart 2016 in de directieraad van Yahoo en was onder andere financieel directeur van Broadcom. Brandt volgt Marissa Mayer op, die bijna vier jaar geleden werd aangetrokken om de moeizaam opererende internetpionier vlot te trekken. Hij krijgt de leiding in handen op het moment dat de overname van Yahoo door Verizon is goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder. Yahoo krijgt als bedrijf wel een andere rol bij Verizon: het gaat verder als investeringstak.

Verizon kocht Yahoo om de concurrentie met Google te kunnen aangaan op de online advertentiemarkt. In 2015 kocht het Amerikaanse telecomconcern om die reden al internetgigant AOL.

Uit de officiële documenten bij de beurswaakhond SEC zijn ingediend, blijkt dat de bedrijfsnaam Yahoo wordt veranderd in Altaba. Dit wordt een investeringsbedrijf met aandelen in onder meer het Chinese bedrijf Alibaba (15 procent) en Yahoo Japan (ruim een derde). Verizon integreert de rest van Yahoo, waaronder de internetdiensten, in zijn bedrijf. Of deze diensten dan ook nog Yahoo als naam krijgen of worden gebundeld met die van AOL is nog niet bekend.

Vertrek

Naar verwachting wordt de overname dit voorjaar goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder. Uit het door Yahoo ingediende overheidsdocument blijkt dat dan een groot deel van de directie zal vertrekken. Naast de huidige topvrouw Marissa Mayer is dat onder andere David Filo, die samen met Jerry Yang Yahoo oprichtte.

Topvrouw Mayer moest de moeizaam opererende internetpionier vlot trekken. Dat lukte niet, waarna telecomconcern Verizon medio vorig jaar aankondigde Yahoo voor 4,8 miljard dollar te willen overnemen. Na afronding van de overname gaat Yahoo verder als investeringstak van Verizon en krijgt Eric Brandt de leiding ervan. 

Na de overname door Verizon kwam het internetbedrijf nog groot in het nieuws nadat een megahack van een paar jaar terug aan het licht kwam. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-11T10:56:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.