Rombit neemt beveiligingsfirma Sercotec over

Dit artikel delen:

Technologiebedrijf Rombit kondigt de overname van Sercotec aan, een digitale beveiligingsfirma actief in de Antwerpse haven. Het is de eerste acquisitie voor de jonge onderneming.

Al meer dan twintig jaar installeert Sercotec security-oplossingen, onder meer camerabewaking, inbraak- en branddetectie en toegangscontrole. Daarnaast is het bedrijf ook actief in glasvezel- en datatechnieken.

‘Hun digitale producten en diensten zijn essentieel voor meer veiligheid en efficiëntie’, zegt Jorik Rombouts, oprichter en ceo van Rombit. ‘Sercotec is een belangrijke schakel in het creëren van een smart access platform, een totaaloplossing voor toegangs- en aanwezigheidscontrole op industriële sites. Ik ben heel blij. In 2012 zijn we met twee gestart in mijn appartement. En nu, bijna vijf jaar later, nemen we een gevestigde waarde over uit de Antwerpse haven.’

Ook Urbain Schelpe, manager van Sercotec, toont zich tevreden. ‘Rombit heeft de kennis en schaalgrootte om de omvangrijke IT-infrastructuur van onze klanten klaar te maken voor de toekomst. Het beschikt met BadgeControl ook over complementaire oplossingen voor check-in-at-work en aanwezigheids- en toegangscontrole.’ 

Team van ontwikkelaars

Het personeel van Sercotec blijft instaan voor de installatie en het onderhoud van de bestaande en toekomstige productportfolio. Hun technici vullen het huidige team van Rombit, dat voornamelijk uit ingenieurs en ontwikkelaars bestaat, goed aan.

Rombit heeft nu ruim vijftig medewerkers en is gespecialiseerd in Internet of Things, met totaaloplossingen voor smart cities, smart industries en smart enterprises. In 2014 koos VOKA Rombit tot Meest Beloftevolle Starter, een jaar later kroonde Trends hen tot Starter van het Jaar. In 2016 rondde het bedrijf een succesvolle kapitaalronde af. Technologie-investeerder Michel Akkermans is uitvoerend voorzitter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-15T10:30:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.