Managed hosting door True

EU tikt België op de vingers over uitrol breedband

 

De Europese Commissie overweegt sancties tegen België, Kroatië en Slowakije omdat ze niet hebben voldaan aan de Broadband Cost Reduction Directive uit 2014. Die richtlijnen verplichten lidstaten om de kosten van breedbandinternet te verlagen.

De Broadband Cost Reduction Directive moest tegen 1 januari 2016 omgezet worden in lokale wetgeving, maar België is een van de drie Europese landen die daar nog niet aan voldaan heeft. Kroatië staat op een vingerknip van een eigen wet, maar België en Slowakije zijn nog zo ver niet. Slowakije zou tegen begin 2018 met een wet komen. De commissie overweegt daarom ons land voor het Europees Hof van Justitie te dagen. De drie landen kregen in maart en september 2016 al waarschuwingen.

In de richtlijn staat dat de uitrol van snel internet tot dertig procent goedkoper moet. Dat kan door het benutten van bestaande infrastructuur (tunnels, torens, leidingen) om snel internet tot bij de eindgebruikers te brengen. Op die manier moeten meer inwoners sneller van breedband voorzien worden. Als het Europese Hof de Europese Commissie in het gelijk stelt dan kunnen de drie landen boetes krijgen totdat ze voldoen aan de gestelde eisen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6114037). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.