DNS België zet domeinnaamserver bij Telenet

Dit artikel delen:
servers datacenter

DNS Belgium (de 'vereniging zonder winstoogmerk'- vzw, die de domain name servers in ons land beheert) en provider Telenet zijn een proefproject begonnen om de robuustheid van de verbindingen te verbeteren. Concreet komt het er op neer dat DNS Belgium een domain name server in het Telenet-netwerk plaatst om DdoS-aanvallen te slim af te zijn.

Alle domain name servers die DNS beheert, zijn exacte kopieën van elkaar en beschikken over exact dezelfde informatie. De machine die binnen het Telenet-netwerk wordt geplaatst, verschilt dus in niets van alle andere DNS-servers en werkt er naadloos mee samen.

Het grote voordeel van deze aanpak is dat al het netwerkverkeer met de server lokaal over het Telenet-netwerk loopt en dat de server enkel binnen het Telenet-netwerk bereikt kan worden. Als er dus een DDoS-aanval zou zijn op DNS Belgium, kunnen Telenet-klanten toch nog steeds alle .Be-, .Vlaanderen- en .Brussels-websites bereiken.

Volgens DNS Belgium is de samenwerking met Telenet ook nog maar een eerste stap. Het zou graag ook met andere providers soortgelijke projecten opzetten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-14T13:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.