Telenet moet open kaart spelen over internetsnelheid

Dit artikel delen:

De Brusselse Rechtbank van Koophandel heeft een reclamecampagne van kabeloperator Telenet afgekeurd, schrijft L'Echo. Volgens de rechter geeft Telenet te weinig informatie over de reële internetsnelheden die klanten kunnen behalen.

De zaak kwam voor de rechter na een klacht van concurrent Proximus. Die stelde dat Telenet nalaat om te vermelden dat de surf- en downloadsnelheden die in de advertentie werden geciteerd in de praktijk niet altijd haalbaar zijn. De rechter volgt de klacht van Proximus en onderkent dat die snelheid inderdaad van verschillende factoren afhankelijk is (afstand modem-pc, type computer, aantal gelijktijdige gebruikers van de verbinding,…) en dat Telenet dat niet voldoende uitlegt.

Volgens de rechters moeten consumenten goed geïnformeerd worden over de reële surfsnelheden alvorens ze een onderbouwde keuze van isp kunnen maken en is het niet duidelijk genoeg dat de vermelde internetsnelheden theoretisch zijn. Telenet moet de campagne stopzetten en de snelheden beter vermelden. Als het bedrijf dat niet doet kan het een boete van maximaal een half miljoen euro krijgen.

Proximus heeft zelf de snelheid getest bij drie Telenet-klanten, onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. De advocaat van Telenet voerde aan dat het eigenlijk om drie Proximus-medewerkers ging die zich voor de gelegenheid op Telenet hadden geabonneerd, maar daar hield de rechtbank geen rekening mee. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-21T10:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.