Google gaat Android-apps beter beveiligen

Dit artikel delen:
Android apps google play store

Google gaat extra beveiliging toevoegen aan alle apps die in zijn Play Store staan. Elk APK-bestand, een pakketje met kleinere bestanden die samen de app vormen, krijgt extra metadata. Gebruikers kunnen er daardoor zeker van zijn dat de software door Google is gedistribueerd, zo legt het bedrijf uit.

Google doet zijn nieuwe beleid uit de doeken in een blogbericht. De installatiebestanden van de apps die het via zijn officiële Play Store verdeelt, krijgen binnenkort allemaal een extra laagje code. Aan de hand van die code kunnen Android-telefoon controleren of een app authentiek is, zelfs als de telefoon offline is. Is dat het geval, dan wordt de app aan de app-bibliotheek van de gebruiker toegevoegd en is deze ook te updaten.

Google zegt ontwikkelaars met deze nieuwe politiek een breder publiek te willen geven. In veel landen wisselen mensen onderling apps uit omdat de datakosten er hoog liggen, zo zegt de internetgigant. Door de nieuwe code kunnen gebruikers er zeker van zijn dat ze een officiële, veilige app in handen krijgen.

Ontwikkelaars hoeven zelf niks te doen om de nieuwe code toe te voegen, dat proces verloopt volledig automatisch. Ook aan de maximum grootte van apps verandert niks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-25T10:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.