F5 Networks lijft Amerikaanse NGINX in

Dit artikel delen:
samenwerking

F5 Networks uit Seattle neemt het eveneens Amerikaanse Nginx in. Die laatste is vooral bekend van zijn open source webserver-oplossing. F5 betaalt zo’n 670 miljoen dollar voor het bedrijf uit San Francisco.

Honderden miljoenen websites over de hele wereld maken gebruikt van de openbron webserver van Nginx. Een deel van het succes is te verklaren door de ingebouwde load balancing-functies. Nginx werd in 2004 opgericht, zo weet de website Techcrunch. Het bedrijf profileerde zich aanvankelijk als een alternatief voor Apache. Vandaag heeft het zo’n 1.500 betalende klanten. Nog volgens Techcrunch was Nginx zelf op zoek naar een overnemer en waren er ook contacten met Citrix. Die haakte echter af omdat de prijs te hoog was. 

F5 wil met de overname de productportfolio van Nginx aanvullen met zijn eigen beveiligings- en cloudoplossingen en deze integreren met de softwaregebaseerde load balancing-oplossingen van het bedrijf. Voor F5 biedt de acquisitie ook een kans op snelle groei. Die was de laatste jaren wat afgevlakt.

‘De combinatie zal elke klant, van app developer en netwerkingenieur tot security specialist, voorzien van de tool die ze nodig hebben om er voor te zorgen dat hun apps veilig beschikbaar zijn op elk platform, van het enterprise data center over private en publieke clouds’, zo klinkt het in een persmededeling.

F5 zal het merk Nginx voortzetten en er blijven in investeren, zo belooft het. De huidige CEO, Gus Robertson, en de oprichters, Igor Sysoev en Maxim Konovalov, zullen in dienst van F5 de leiding behouden over het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-12T18:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.