Nokia tikt af op 37 5G-contracten

Dit artikel delen:

De Finse telecomleverancier Nokia heeft 37 contracten afgesloten met telecomproviders om 5G-apparatuur te leveren. Dat heeft ceo Rajeev Suri gezegd naar aanleiding van de algemene aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

‘5G is niet meer de toekomst, het gebeurt nu.’ Met die woorden kondigde Rajeev Suri, topman van Nokia, aan dat zijn bedrijf nu met 37 telecomoperatoren overeenkomsten heeft voor 5G. ‘Van twintig daarvan mogen we de naam van de klant bekendmaken’, aldus Suri. ‘Het gaat om T-Mobile, AT&T, STC en Telia. Meer dan de helft van de contracten gaat ook over bredere portfolio-apparatuur die onze concurrenten niet kunnen leveren.’

Volgens Suri is Nokia nu ook de meest performante leverancier in ongeveer elk netwerk waarin zijn apparatuur staat opgesteld. De topman bevestigt ook dat de uitgaven van operatoren voor 5G nu op snelheid komen. Nokia kan daarvan profiteren door zijn volledige end-to-end-portfolio, zegt hij. End-to-end-verkopen (die het volledige plaatje omvatten) staan nu dan ook op het hoogste niveau ooit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-22T10:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.