FttH Council viert vijftiende verjaardag

Dit artikel delen:

De Fiber to the Home Council Europe bestaat vijftien jaar. De vakvereniging van glasvezelpartijen raadt de EU drie nieuwe prioriteiten aan voor een strategie om Europa’s digitale toekomst veilig te stellen.

De FttH Council werd in 2004 opgericht door vijf bedrijven: Alcatel-Lucent, Cisco, Corning, Emtelle en OFS. Aanvankelijk was de vereniging gefocust op technologie en bestond ze enkel uit aanbieders van glasvezelapparatuur. Sindsdien is de scope verbreed en zijn alle partijen uit de volle waardeketting rond glasvezel vertegenwoordigd.

Momenteel heeft iets meer dan een derde van de Europese bedrijven en gezinnen toegang tot glasvezel. Er is dus nog ruimte voor verbetering en Europa moet daar ook werk van maken, vindt de FttH Council. Anders missen we de digitale trein. Er moeten investeringen komen om dat percentage zo snel mogelijk op honderd te krijgen.

Om de vijftiende verjaardag te vieren, heeft de Council drie concrete prioriteiten opgesteld die de EU in acht moet nemen om de industriële toekomst van Europa veilig te stellen. Het eerste is dat de kosten van glasvezel en 5G naar beneden moeten en dat tegelijk de snelheid moet stijgen. Dat kan door minder bureaucratie en het goedkoper maken om netwerken te bouwen.

Er moet ook zo snel mogelijk van koper afgestapt worden om de klimaatverandering te helpen bestrijden. Volgens de FttH Council verbruikt een glasvezelnetwerk veertig tot zestig procent minder energie, vergeleken met koper.

Tot slot moeten consumenten meer bewustgemaakt worden rond glasvezel door misleidende reclamepraktijken van concurrenten in te perken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-02T09:42:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.