Chrome voor Android populairste browser

Dit artikel delen:
smartphone

Ongeveer een op de drie mensen internetsurfers op deze planeet gebruikt Chrome voor Android. Daarmee is het de populairste webbrowser van 2019 geworden. Dat blijkt uit een onderzoek van PreciseSecurity.com.

De laatste jaren is Google’s browser aan een stevige opmars begonnen, waardoor het nu de absolute nummer een is. Op de tweede plaats staat ook een Google-product: Chrome 78 voor desktops, met een marktaandeel van bijna een kwart. Safari voor iPhone staat op drie.

De meest fervente gebruikers van Chrome zijn de Aziaten. Daar gebruikt 44 procent van de surfers deze browser. Ook in Europa zijn Chrome for Android en Chrome samen goed voor meer dan de helft van de markt. Alleen in de VS liggen de voorkeuren anders: de meest populaire browser was daar Chrome 78 (23 procent), gevolgd door Safari voor iPhone en dan pas Chrome for Android.  

Grote verliezers waren er ook. Zowel Internet Explorer als Firefox zagen hun aandeel teruglopen, onder meer door de hegemonie va Chrome en omdat het aantal browsers toeneemt. Firefox is nu nog goed voor iets meer dan drie procent van de markt, Internet Explorer strandt op anderhalf procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-10T10:47:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.