Magento-webshops kunnen ook na 1 juni ‘openblijven’

Dit artikel delen:

Magento-webshops kunnen ook na 1 juni blijven draaien op Magento 1. Dat is de uitkomst van een samenwerking tussen webhostingbedrijf Hipex en het Duitse ict-bedrijf Mage One.

Magento is een wereldwijd e-commerce-platform dat sinds 2018 in handen is van Adobe en waarop vooral de kleine retailers vertrouwen. Al sinds 2015 bestaat de opvolger Magento 2, met als gevolg dat er plannen bestaan om Magento 1 vanaf juni 2020 niet meer te ondersteunen en te voorzien van veiligheidsupdates.

De overstap naar Magento 2 is evenwel niet vanzelfsprekend. Niet alleen is de wissel een flinke klus, het is voor bedrijven ook een behoorlijke investering. Om nog maar niet te spreken van de schaarse aanwezigheid van goede Magento-ontwikkelbureaus om de klus te klaren. Bovendien zijn veel bedrijven eenvoudigweg nog tevreden met Magento 1.

Die situatie heeft webhostingbedrijf Hipex, gevestigd in Rhenen, en Mage One doen besluiten een samenwerking aan te gaan en met elkaar na 1 juni de veiligheidsupdates en technische verbeteringen over te nemen. Milan Bosman, managing partner bij Hipex, legt uit dat veel klanten die op Magento 1 draaien voor een dilemma staan. ‘Om onze klanten niet in de steek te laten en met een groot probleem op te zadelen, zijn we een samenwerking gestart met Mage One. Dit initiatief is gestart vanuit de Magento-community en heeft als doel om vanaf 1 juni 2020 het verzorgen van veiligheidsupdates van Magento-eigenaar Adobe over te nemen, zodat Magento 1-gebruikers blijven beschikken over een veilige Magento-webshop.’ Hij voegt eraan toe dat commercieel gewin niet de drijfveer is geweest. ‘We doen het omdat we onderdeel zijn van de community.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-08T12:48:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.